На Рівненщині запрацював ще один інклюзивно-ресурсний центр

Ще один інклюзивно-ресурсний центр відкрили на Рівненщині. Днями свої двері для дітей з особливими освітніми потребами відкрив Шпанівський ІРЦ.

На захід завітали голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, його перший заступник Сергій Подолін, голова Рівненської РДА Петро Левчук.

«Ви чітко визначили пріоритет громади і зрозуміли, що такий центр вкрай необхідний. Такі заклади важливі для того, аби особливі дітки отримали повноцінну освіту та адаптацію у сучасному світі. Дуже хочеться, щоб малеча щохвилини, щодня була радісною та щасливою. Щоб відчувала любов і підтримку. Я також дякую усім педагогам, які присвячують своє життя цій нелегкій справі», - звернувся до жителів громади Віталій Коваль.

Присутні оглянули ресурсну кімнату, кабінети психолога, логопеда, зал лікувальної фізкультури. Кімнати ІРЦ оснащені сучасним обладнанням, різноманітним ігровим матеріалом та спортивним інвентарем.

Послугами Шпанівського інклюзивно-ресурсного центру зможуть користуватися 2800 дітей громади. На сьогодні тут вже займається 30 учнів і працює три спеціалісти: психолог, логопед та реабілітолог. Планують залучити  вчителя-дефектолога та олігофренопедагога.

Таким чином, в Рівненському районі запрацював уже третій інклюзивно-ресурсний центр. А в області на сьогодні вже відкрито 27 ІРЦ.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також