На Рівненщині запрошують на навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості запрошує на навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

19 січня підписаний Меморандум про співпрацю в напрямку професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в контексті створення та розвитку партнерських взаємозв’язків між Рівненським центром професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та Департаментом соціальної політики Рівненської міської ради. На зустрічі директор департаменту соціальної політики Рівненської міської ради Олена Петрик, начальник управління в справах ветеранів Департаменту Ганна Дудник та директор Рівненського центру ПТО ДСЗ Наталія Бура та її заступники обговорили майбутню співпрацю щодо реалізації та виконання постанови Кабінету Міністрів від 15.09.2023 № 984 «Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості».

Модератором заходу виступив заступник директора Рівненського центру ПТО ДСЗ з навчальної роботи Володимир Лук'янчук, який наголосив, що вищевказана категорія населення насамперед звертається за соціальним захистом і допомогою до державних установ, і під час прийому цих громадян працівники департаменту можуть інформувати їх про освітні послуги, які надає РЦПТО.

Викладачі проходили спеціальне навчання з кризової психології, в штаті наявний психолог, яка здійснює супровід слухачів, тож буде забезпечене не тільки навчання, а й соціалізація нашим Захисникам України, про що розповіла заступник директора РЦПТО з методичної роботи Оксана Зигалова.

З початку року впроваджені нові курси з популярних сучасних професій. Щодо повного переліку професій, то він знаходиться на сайті державної служби зайнятості за посиланням https://www.dcz.gov.ua/.../perelik-licenzovanyh-profesiy... .

Контактні телефони: РЦПТО – 0679483335, Управління у справах ветеранів - 0671123218

Читайте також