На Рівненщині зарплати освітянам виплатять із бюджету ремонту доріг

http://03656.com.ua

На сесії Дубенської міськради вносили зміни і надавали дозвіл на реструктуризацію боргу. Про це пише інформаційний портал м. Дубно. 

На розгляд депутатів Дубенської міської ради на 58 сесію 3 жовтня було винесено понад 130 питань, дві третини з яких займали земельні питання. Попри це, основні питання розглядались обранцями найдовше. Левову частину часу зайняло внесення змін до бюджету. Традиційно доповідала начальник фінансового управління Світлана Розмислович.
казну міста з обласного бюджету надійшло 250 тис. на ремонт актової зали ЗОШ №6 та медична субвенція на первинну допомогу у розмірі 2 млн 523,3 тис. Аби освітяни отримали зарплату, а хворі – інсулін пропонувалось спрямувати 1 млн 628 тис. 630 грн та 263 тис. 822 грн відповідно. Щоправда це можна було зробити за рахунок зменшення інших видатків, зокрема:

  • 361 тис. з капітального ремонту прибудинкової території міськради;
  • 50 тис. на технічні умови електропостачання Острівка;
  • 53 900 грн капремонту Будинку культури;
  • 165 500 грн на освітлення Кривоноса-Річкової-Крип?якевича;
  • 90 тис грн. з проектних робіт реконструкції очисних.

Майже 379 тис мали забрати з ремонту фасадів ДНЗ №4 та 461 тис. НВК «ЗНЗ-ДНЗ» і понад 226 тис. з реконструкції систем опалення ЗОШ № 6, а 106,7 тис. на добудову зали у спортшколі. Управління архітектури просило зменшити об’єм видатків обласному бюджету на суму 1 млн 692 тис., що передбачались на ремонт 4 вулиць, а на капітальний ремонт вулиць Курбаса і Квітнева, який проводитимуть силами міста. Управління освіти планувало 300 тис. спрямувати на ремонт прибудинкової території ЗОШ №6. 6540 грн виділять на випуск книги про спортшколу «Дистанція у 60 років».

Та з цими змінами не погоджувалась бюджетна комісія, особливо з тим, що заберуть запланованих 165,5 тис. на освітлення вулиць на м’ясокомбінаті. Обурювався цьому й депутат Андрій Пащук.

«Наша міністр освіти обіцяє, що на наступний рік вони справляться і врахують всі ці прогалини, які зробили в цьому. Давайте ми «підтягнемо пояски» і приймемо гарне рішення. Ми повернемося до освітлення вулиць, благоустрою пізніше», – сказав міський голова Василь Антонюк.

Та після дискусії вирішили оголосити перерву, під час якої начальник фінуправління та члени бюджетної комісії мали знайти необхідні кошти.

«Ми дійшли висновку, що зарплата вчителям є найбільш нагальною проблемою в місті Дубно. І, оскільки є залишки по ремонту доріг, рішення прийняли таке: зняти з капітального ремонту доріг суму 165 500 на забезпечення заробітної плати освітянам в повному обсязі», – зазначив голова бюджетної комісії Юрій Момотюк.

Зняли кошти з ремонту вул. Курбаса. Таким чином вчителі міста отримають кошти до кінця року.

Обговорень зазнало й питання внесення змін до складу постійних комісій Дубенської міської ради. Так як депутат Олександр Герасименко рідко з’являється на сесійні засідання і є членом бюджетної комісії, що ускладнює прийняття рішень, його вирішили колеги перевести у комунальну комісію. Та Олександр Пастух просив не діяти за «принципом залишковості і скубнути 2 депутатів з земельної комісії». Все ж 20 голосами обранці підтримали проект рішення.

Підтримали депутати також додаткове питання щодо погодження КП «Дубнокомуненергія» Дубенської міської ради договору реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ з НАК «Нафтогаз України» та надання місцевих гарантій щодо його виконання шляхом укладення договору місцевих гарантій, а також прийняли право інтелектуальної власності на туристичний бренд міста. Через звільнення заступника міського голови Руслана Мосійчука розглядали обранці й склад комісії, що погоджує проекти громадського бюджету. І хоча комісія рекомендувала додати в неї ще начальника управління економіки і власності Мирославу Піддубник депутати таке рішення не схвалили.

Тоді ж обранці перейшли до земельних питань.

Читайте також