На Рівненщині засудили чоловіка, що збував наркотики

фото ілюстративне

За наполягання прокуратури Рівненщини засуджено жителя м.Костопіль до позбавлення волі за збут амфетаміну

За участі працівників відділу регіональної прокуратури Апеляційним судом Рівненської області скасовано вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання 33-річному жителю м.Костопіль та останнього за збут амфетаміну, вчинений повторно, засуджено до реальної міри покарання.

У суді доведено, що чоловік з корисливих мотивів неодноразово збував місцевим жителям заборонену в обігу психотропну речовину.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1, ч. 2 ст. 307 КК України (збут психотропних речовин, вчинений повторно), та засуджено до позбавлення волі. Одночасно суд застосував вимоги ст. 75 КК України та звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання із встановленням іспитового строку з покладенням певних обов’язків.

Проте, не погоджуючись із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, що не відповідало ступеню тяжкості вчинених кримінальних правопорушень та особі обвинуваченого, прокурор оскаржив його в апеляційному порядку.

У результаті суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокуратури щодо необґрунтованого звільнення чоловіка від відбування покарання, скасував оскаржуваний вирок у частині призначеного покарання та ухвалив нове рішення.

Відтак, з урахуванням принципової позиції органів прокуратури Рівненської області, обвинуваченому призначено реальне покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки з конфіскацією майна.

Засудженого взято під варту одразу після проголошення Апеляційним судом Рівненської області вироку.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також