На Рівненщині затримали чоловіка, що планував зробити диверсію

фото ілюстративне

На Рівненщині працівники прокуратури та СБУ попередили диверсію, яку планував вчинити житель області

Працівники прокуратури Рівненської області у тісній взаємодії та координації із співробітниками Управління Служби безпеки України в Рівненській області викрили та припинили злочинну діяльність жителя області,  який вчинив державну зраду та диверсію.

На підставі здобутих під час досудового розслідування доказів встановлено, що чоловік записав та передав своє відеозвернення до ватажків терористичної організації «ДНР» із пропозицією вчинити на території Рівненської області диверсійні дії з метою дестабілізації ситуації в регіоні. Завдяки своєчасним вжитим заходам правоохоронців 10.05.2018 вдалося запобігти вибуху неподалік одного із стратегічних об’єктів області, який чоловік планував вчинити за допомогою вибухівки.

Цього ж дня чоловіка затримано працівниками Управління Служби безпеки України в Рівненській області у порядку ст. 208 КПК України. Йому вже повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст.ст.111, 113  Кримінального кодексу України (державна зрада, диверсія), процесуальне керівництво у якому здійснює прокуратура Рівненської області.

Відповідальність за вчинення зазначених злочинів проти основ національної безпеки України передбачена у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Повідомляє прес-служба прокуратури  Рівненської області

Читайте також