На Рівненщині затримали лісівників-корупціонерів

фото ілюстративне

На Рівненщині трьох працівників лісової галузі покарали за вчинення правопорушень, пов`язаних з корупцією

Сарненською місцевою прокуратурою Рівненської області доведено в суді винуватість трьох працівників державного підприємства «Зарічненське лісове господарство» у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з  корупцією.

Прокуратурою під час вивчення стану додержання вимог Закону України «Про запобігання корупції» встановлено, що окремими працівниками державного підприємства «Зарічненське лісове господарство», які, будучи працівниками правоохоронного органу – Державної лісової охорони та суб`єктами відповідальності за правопорушення, пов`язані з корупцією, у 2017 році несвоєчасно без поважних причин подали декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та вчинили правопорушення, за які передбачена адміністративна відповідальність.

Інформацію за вказаними фактами місцевою прокуратурою скеровано для розгляду та проведення перевірки в Управління захисту економіки в Рівненській області, яким відносно працівників лісової охорони складено та направлено до суду протоколи про вчинення адміністративних  правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Беручи до уваги надані докази та послідовну позицію прокурора, суд дійшов висновку, що в діях працівників лісового господарства є склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації).

Постановами Зарічненського районного суду на правопорушників накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також