На Рівненщині затвердять нову програму для початкової школи

Освітню програму початкової школи науково – педагогічного проекту «Інтелект України» депутати хочуть затвердити як типову навчальну програму. Повідомляє Рівненська обласна рада. 

Депутатський корпус підтримав звернення, яке підготував керівник фракції політичної партії «Конкретні справи» Богдан Файфура, до Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України щодо затвердження освітньої програми початкової школи науково – педагогічного проекту «Інтелект України» (I цикл, 1-2 класи) як типової навчальної програми.

Зокрема, у проекті зверненні йдеться, що виховання інтелектуально здібних і обдарованих дітей та молоді має бути одним з найважливіших напрямів державної політики. Найефективнішим на цьому шляху є підхід, що передбачає раннє виявлення дітей з ознаками обдарованості та створення для них спеціальної системи освіти.

Відповідно до положень чинного законодавства України в Рівненській області впродовж п’яти років успішно впроваджується науково-педагогічний проект «Інтелект України». 27 закладів середньої освіти навчають дітей у 101 класі за технологіями даного проекту. Більше ніж 3 тисячі дітей з ініціативи та за бажанням батьків на добровільних засадах навчаються за методиками зазначеної розвивальної програми та зараховуються до навчальних закладів на безконкурсній основі. Кількість сімей, що бажають навчати своїх дітей у класах «Інтелект України», постійно збільшується, оскільки дана технологія враховує особливості кожної дитини і дає можливість моделювати індивідуальні освітні траєкторії, результатом чого є очевидний високий рівень сформованих компетенцій учнів.

Враховуючи зазначене вище, депутати Рівненської обласної ради, підтримують впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України» у закладах середньої освіти, як одну з освітніх програм, що реалізує «Концепцію нової Української школи» і відповідає Державному стандарту початкової освіти (постанова Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 № 87).

Читайте також