На Рівненщині завершують реконструкцію ще 5 амбулаторій

В рамках проєкту Світового банку в Костопільському районі триває реконструкція п’ятьох лікарських амбулаторій. Дві з них будуть у самому місті Костополі, а ще три – у селах Яполоть, Головин та Великий Стидин.

Як розповіли в Костопільській РДА, в активній фазі триває ремонт в амбулаторіях міста Костополя. Там будівельники вже утеплюють фасад. У селі ж Великий Стидин демонтували старі вікна та дах, знесли внутрішні перегородки. А в Головинській та Яполотській амбулаторіях тривають монтажні роботи – встановлюють опалубку під фундамент-основу добудови приміщення, де після завершення реконструкції розмістять оновлені кабінети сімейного лікаря, середнього медичного персоналу та маніпуляційну.

Нагадаємо, в рамках реалізації субпроєкту Світового банку в Рівненській області планують реконструювати 77 амбулаторій. Усі роботи поділені на 3 етапи реконструкцій. Зокрема, до І етапу віднесені амбулаторії, що знаходяться в північних районах області – Рокитнівському, Дубровицькому, Зарічненському та Володимирецькому.

Загалом до першого етапу віднесено 23 амбулаторії. До другого етапу увійшли 25  медзакладів Гощанського, Корецького, Костопільського, Березнівського та Сарненського районів. Третій етап передбачає реконструкцію амбулаторій в Рівненському, Радивилівському, Здолбунівському, Острозькому, Дубенському та Млинівському районах. Загалом - 29 амбулаторій.

Читайте також