На Рівненщині збирали підписи під петицією про очищення річки Замчисько

Фото - соцмережі

Вчора, 28 травня, у місті Костопіль на Рівненщині місцеві мешканці мали змогу підписати петицію про створення спеціальної комісії з охорони навколишнього середовища.

Організатори петиції звертаються до міського голови Костополя з проханням розглянути деякі питання на позачерговій сесії міської ради, а саме:

  • Організувати роботу, пов’язану з ліквідацією наслідків несанкціонованого скиду неочищених стічних вод та несанкціонованого сміттєзвалища.
  • Залучити до цієї роботи підприємства, організації, установи, в т.ч. Рівненське обласне управління водних ресурсів.
  • Організувати інформування населення району Хмизи про стан водних об’єктів та про заходи, які вживаються для поліпшення стану вод.
  • В межах своєї компетенції обмежити діяльність підприємств в разі порушення ними вимог водного законодавства.

У тексті петиції також наводять приклади негативного впливу місцевих підприємств, а саме: ПрАТ «Костопільський завод скловиробів»,ТзОВ «Хмизи-Сервіс», ТОВ «Свиспан Лімітед».

Один із організаторів збору підписів Павло Паксиватов зазначає, що місцева річка Замчисько стала місцем для зливу відходів багатьох мешканців Костополя.

«Люди не задумуються про те, що залишиться їхнім дітям та внукам. Замість того, щоб викопати закритий септик та систематично викачувати звідти відходи, вони проводять труби до річки і безкоштовно зливають їх. Річка Замчисько стала розплідником бактерій та хвороб. Я навіть не говорю про запах та чистоту води. Маю надію, що міська влада створить комісію, яка вирішить питання забруднення екології Костополя. Вчора ми збирали підписи – зібрали трохи більше 300. Взагалі, потрібно 500 підписів під петицією», - повідомив пан Павло.

У тексті колективної скарги йдеться про те, що громада Костополя звертається до міського голови з метою збереження головного водного об’єкту міста – річки Замчисько. Активісти називають річку «відстійник з набору речовин зі складом чи не всієї таблиці Д. І. Менделєєва» та зазначають, що це є результатом «безгосподарської пасивної діяльності» місцевої влади.

Читайте також