На Рівненщині збудують ще 10 майданчиків зі штучним покриттям

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Спортмайданчики зі штучним покриттям для гри у міні-футбол обіцяють здати до кінця 2019 року. У Володимирецькому районі цього року «Укрбудреммонтаж інжиніринг» має облаштувати спортмайданчик у Рафалівці, а здолбунівська фірма «Кортакоз» встановить майданчик у Більській Волі.

Усього в області за рік при сільських школах мають збудувати 10 таких майданчиків. Причому договори на їх будівництво спортмайданчиків обласний департамент будівництва уклав за кілька днів до Нового року та проавансував їх. Контракти віддали фірмам, пов’язаним з рівненським бізнесменом Юрієм Фалком, повідомляє газета «РВ» 

Чотири фірми отримають за спортивні майданчики понад 12,6 млн грн — без тендерів. Це будівельна компанія «Случ», товариства з обмеженою відповідальністю «Укрбудреммонтаж інжиніринг», «Кортакоз» та «Альфарембуд».

Ярослав Мазярчук, директор обласного департаменту будівництва, прокоментував це так:

— Наприкінці 2018 року вийшло розпорядження про стовідсоткове фінансування будівництва спортивних майданчиків. Фактично ми одразу після підписання договору могли віддати усі кошти, передбачені на роботи, які триватимуть рік. Такого у моїй практиці ще не було, але оскільки дозволено законодавством, вирішили спробувати. А підрядників обирали з тих, хто має техніку. Для будівництва таких полів потрібна спеціальна машина. От у кого вона є, тих у підрядники і брали.

Читайте також