На Рівненщині змінять систему перевірки місцевої влади (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

На Рівненщині запрацювала нова система моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики у районах та містах обласного значення. Наскільки ефективно працює місцева влада та впроваджуються реформи, визначатимуть за 30 показниками. Результати першого моніторингу за новими критеріями сьогодні озвучили під час колегії Рівненської облдержадміністрації. Присутні дізналися, які міста та райони – в лідерах, а які «пасуть задніх».

Про підсумки роботи галузей господарського комплексу Рівненщини слухали і керівники обласної ради. Участь у колегії взяли голова ради Олександр Данильчук, перший заступник голови Сергій Свисталюк та заступник Олексій Бучинський.

За словами заступника голова ОДА Ігоря Тимошенка, найкращі результати за усіма в сумі показниками у І півріччі показали м. Рівне, Костопільський та Сарненський райони. Найнижчі оцінки отримали м. Острог, Млинівський та Дубровицький райони. Під час моніторингу оцінювали, зокрема, розвиток господарського комплексу, фінансово-бюджетну сферу, впровадження реформ децентралізації та дерегуляції, доходи, зайнятість та умови життя людей, освіту, медицину, галузі культури та спорту.

Також під час колегії озвучили інформацію, що надходження до державного та місцевих бюджетів за підсумками півріччя зросли на чверть, а по соціальному внеску – на 30 %. Відтак, керівництво області має намір продовжити будівництво об’єктів соціальної сфери та обіцяє тримати на особливому контролі питання ремонту та будівництва доріг. З різних джерел фінансування на автошляхи області передбачено 900 млн грн, з яких 281 млн грн  – державна субвенція на дороги місцевого значення.

Крім того, члени колегії та запрошені обговорили стан справ щодо впровадження на Рівненщині адміністративно-територіальної реформи. Стало відомо, що 6 районів області вагаються щодо доцільності таких об’єднань і не створили жодної ОТГ. Серед причин спротиву, які озвучили під час колегії, -  небажання окремих голів сільських рад втрачати сфери впливу, а також недостатня роз’яснювальна робота на місцях. Тож доручил районним керівникам активніше працювати в цьому питанні. 

За інформацією Рівненської облради

Читайте також