На Рівненщині знову продаватимуть "зношений" транспорт на аукціоні

На Рівненщині продовжують списування старих автомобілів, які ще можна відремонтувати або використати за призначенням, через аукціон.

Як зауважує голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, ця практика добре себе показала й, окрім того, є вигіднішою для бюджету, аніж просто віддати майно на брухт.

Цього разу сесія має дати дозвіл на приватизацію двох авто. Відповідне питання розглянули на засіданні комісії з економічних питань і комунальної власності. За пропозицією голови комісії Андрія Пехотіна, це:

  • М 2141-01 ("Москвич"), 1990-й рік вводу в експлуатацію. Зараз на балансі "Костопільського фахового медколеджу", це відокремлений підрозділ Рівненської медакадемії;
  • ГАЗ 31105 ("Волга"), 2005-й рік випуску. Зараз на балансі "Інваспорту".

Питання розглянуть на сесії 20 вересня. Після того буде відома й вартість, із якою ці старі машини виставлять на аукціон. Окрім того, за словами Андрія Карауша, декілька автомобілів доведеться списати на брухт як такі, які вже неможливо відремонтувати чи використати будь-як.

"Нагадаю, через аукціон ми продали вже 12 старих авто від кількох наших комунальних закладів і отримали за це кількасот тисяч гривень. У війну шукаємо різні способи наповнення бюджету і цей досвід будемо продовжувати", - додав посадовець наприкінці.