Депутати облради підтримали створення в Рівному дендропарку

Облрада проголосувала за створення у Рівному дендропарку.

Про це повідомляє голова Рівненської облради Андрій Карашу.

Це рішення підтримали 50 депутатів.

Йдеться про територію нашого "Центру національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти", площа — понад 7,5 га. Географічно він знаходиться за колишньою станцією юннатів на вулиці Чорновола, навпроти Басівкутського водосховища.  Згодом там мають забезпечити дотримання охоронного режиму територій.

Головна мета - створення, збереження, вивчення різноманітних видів дерев, чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання. Також це рішення спрямоване на виконання Закону України "Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року" тощо. 

- Нагадаю, зараз частка земель природно-заповідного фонду в Україні (6,6% загальної площі держави) є недостатньою і залишається значно меншою, ніж у більшості держав-членів ЄС (21%). В України є затверджена мета, аби до 2030 року мати 15%. Якщо окремо про Рівненщину – то дотепер мали 11,4% заповіданості

Водночас цим рішенням ми знімаємо плітки, що начебто на тій ділянці хтось хоче робити, скажімо так, щось погане. Можливо, цей парк ми назвемо Парком Перемоги. А надалі там ще й хочемо втілити проєкт "Терапевтичний сад" для реабілітації наших воїнів. Концепція – є, сподіваюсь, що скоро будуть активні кроки з його створення, - зазначає Андрій Карауш.