На Рівненщину завітала делегація з Естонії (ФОТО)

Професійна освіта Рівненщини виходить на європейський курс: стартап проекту

Упродовж двох днів на Рівненщині працювала делегація з Естонії у рамках проекту «Обмін досвідом Естонії у підтримку реформ професійної освіти в Україні». Ціль проекту - підтримка реформ професійної(професійно-технічної) освіти через естонський досвід і консультації експертів. Цьогоріч така ініціатива стартує на Рівненщині та Хмельниччині.

Уході роботи семінару заступник директора департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Вікторія Карбишева озвучила основні напрямками реалізації концепції розвитку професійної освіти України,ознайомила з результатами роботи над нормативно-правою базою, яка стосується реформування.

Освітяни Рівненщинимали унікальну можливість із перших вуст європейських партнерів почути про пройдений ними шлях і досягнуті результати реформування.Окрім того, керівники закладів професійної освіти області ознайомилися з інноваційними підходами управління закладами, попрацювали в групах, використовуючи інструментарій SWOT-аналізу.

Враженнями від участі в проекті ділилися також і колеги з Волині, які впродовж двох років впроваджували набутий досвід у регіоні, зауваживши, що подібнізнання стали неоціненними.

Заступник начальникаобласного управління освіти, координатор проекту по Рівненській області Петро Коржевський зазначив, що заклади професійної освіти регіону давно обрали європейський вектор руху.Багатий досвід Естонії стане у нагоді для проведення масштабної модернізації змісту професійної освіти та відкриє новий курс уякості підготовки кваліфікованого робітника, який стане конкурентоспроможним на ринку праці.

Після семінару розпочнеться наступний етап - планування розвитку закладів, у рамках якого проводитимутьсянавчання та стажування в естонських школах-партнерах.Окрім того, додатково розроблятимуться освітні програми та проводитимуться майстер-класи по впровадженню інноваційнихметодиквикладання.

У підсумку, всі учасники мали змогу ознайомитися з діяльністю закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненської області зокрема:ДНЗ «Рівненське  вищепрофесійнеучилище ресторанного сервісу та торгівлі», ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту», а також відвідали навчально-практичні центри Квасилівського професійного ліцею.

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки рівненської ОДА

Читайте також