На Рівненщину завітала місія ОБСЄ (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

31 липня в рамках візиту на Рівненщину з керівництвом області зустрівся Перший заступник Голови Спеціальної моніторингової  місії ОБСЄ в Україні  Александр Хуг. Сторони обговорили низку питань, які стосуються можливої співпраці між представниками ОБСЄ  в західному регіоні та місцевою владою. 

«Спеціальна моніторингова місія має на меті подати об’єктивну картинку з того чи іншого питання, що допоможе вищому керівництву держави, а також органам місцевої влади у прийнятті  важливих рішень», - наголосив на  завданні місії ОБСЄ  в Україні Александр Хуг.

Зокрема, одне з нещодавніх проблемних питань, яке перебувало в полі зору фахівців спеціальної  місії  ОБСЄ, – це релігійний конфлікт у Птичій. Як пояснив свою позицію Александр Хуг, завдання спостерігачів в таких непростих питаннях, - попередити ескалацію конфлікту. Також СММ моніторить ситуацію щодо незаконного видобутку бурштину на Рівненщині.  

Загалом Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, окрім Донецької та Луганської областей, має свої представництва у 8 великих містах України. Найближче розташоване  у Львові. Александр Хуг представив своїх колег керівникам Рівненщини.

Зі свого боку, голова обласної ради Олександр Данильчук подякував представникам місії ОБСЄ  за зустріч та задекларував прагнення до діалогу і наміри щодо подальшої співпраці.

«Спільно з обласною державною адміністрацією ми намагаємося вирішувати усі проблемні питання: спілкуємося з громадами, при потребі виносимо питання на сесію обласної ради, приймаємо колегіальні рішення», - зауважив голова ради.

Водночас висловив сподівання на те, що спільна робота місцевої влади та ОБСЄ допоможе глибше вивчити ту чи іншу ситуацію та приймати максимально зважені та ефективні рішення.  

Після спілкування з керівниками Рівненської області представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ провели презентацію щодо своєї діяльності для працівників апаратів обласної ради та облдержадміністрації.

За інформацією прес-служби Рівненської обласної ради

Читайте також