На Рівненській АЕС триває технічне обслуговування електротехнічного обладнання

На Рівненській АЕС триває технічне обслуговування та відновлювально-попереджувальні роботи електротехнічного обладнання. Роботи виконуються персоналом цеху з ремонту електротехнічного устаткування енергоремонтного підрозділу (ЦРЕУ ЕРП), а саме дільницями з ремонту трансформаторів та з ремонту відкритих розподільчих пристроїв (ВРП).

Про це повідомляє Рівненська АЕС.

Сергій Суботенко

Станом на сьогодні на ВРП-330 кВ проводиться середній ремонт повітряного вимикача В-10, трансформаторів струму та роз'єднувачів, а на енергоблоці №3 виконується ремонт збірок 0,4/6 кВ. Паралельно здійснюється капітальний ремонт струмопроводу 24 кВ Ш-ТГ-5 енергоблоку №3. За словами заступника начальника ЦРЕУ ЕРП з ремонту розподільчих пристроїв Сергія Суботенка, на даному етапі проведені без зауважень пофазні високовольтні випробування, виконуються роботи з ошинування трансформаторів 2ТР, 3ТР, Т-5, які заплановано встановити під напругу до 13 липня.

Наразі персонал цеху проводить підготовку до відвантаження резервного трансформатора власних потреб енергоблоків №№1, 2 для виконання відновлювального капітального ремонту на спеціалізованому заводі в м. Запоріжжя. Як зазначає заступник начальника ЦРЕУ ЕРП з ремонту електричних машин Олександр Семенчук, також вже підготовлено до ремонту трансформатор 7АТ, що був пошкоджений внаслідок пожежі у квітні минулого року.

Читайте також