На Рівненській АЕС відкрили нове ремонтне приміщення

На Рівненській АЕС відкрито нове приміщення, яка міститиме робочі зони для ремонту обладнання, кабінети та побутові приміщення для персоналу дільниці з ремонту, реконструкції устаткування, очистці поверхонь нагріву, металоконструкцій та систем локалізації аварії цеху з ремонту тепломеханічного устаткування енергоремонтного підрозділу (ЕРП).

Про це повідомляють на сторінці Рівненської АЕС.

До цього часу працівники дільниці розміщувалися у різних приміщеннях на території електростанції. Нині ж для ефективного управління персоналом та з метою мінімізування перебування працівників біля працюючого обладнання усе об’єднано в одному місці.

За словами начальника дільниці Павла Ліщука, організація таких приміщень є комплексним підходом для якісного проведення ремонту і експлуатації обладнання, а також розміщення різних категорій персоналу – і слюсарів, і інженерно-технічних фахівців, загалом 30 працівників:

«Одними із функціональних обов’язків персоналу дільниці є очистка обладнання за допомогою високонапірних установок «Хаммельманн». Теплообмінне обладнання діючих енергоблоків, яке потребує ремонту і очистки буде демонтуватися і переміщатися в спеціальну майстерню. Після проведення ремонтних операцій та відповідних випробувань буде знову доставлятися на енергоблоки. Також працівники дільниці виконують роботи з експлуатації та ремонту насосів високого тиску, для цього у майстерні буде розміщено токарний, свердлильний та заточний верстати. Вдячні колегам з хімічного цеху, які передали нам приміщення, а колективам, які були залучені до ремонту – за якісне його виконання».

Як зазначив начальник ЕРП Павло Сидоренко, всі ремонті роботи, які тривали протягом двох років, виконано власними силами без залучання представників підрядних організацій.

«Проєктування здійснив конструкторсько-технологічний відділ, роботи виконував персонал цеху з ремонту загальностанційних систем та ремонтно-будівельний цех енергоремонтного підрозділу, також залучалися працівники електроцеху, цеху зварювання та цеху з теплових та підземних комунікацій. Враховано всі особливості для роботи – зони для ремонту обладнання, розроблено спеціальні канали подачі та відводу води. Для персоналу дільниці створено належні санітарно-побутові умови, що сприятиме успішному виконанню всіх планових завдань. Вдячний всім за допомогу, а колективу бажаю плідної роботи заради подальшої безпечної експлуатації енергоблоків Рівненської АЕС», – підсумував Павло Сидоренко.

Читайте також