На Рівнещині обкошують межі та чергують на полях, щоб врятувати врожай від паліїв

На Рівненщині з початку року було притягнуто до відповідальності 18 паліїв сухої трави. У області рятувальники та аграрії проводять усі можливі протипожежні заходи, щоб зберегти врожай під час воєнного стану.

Про це 10 липня йшлося в Рівненській ОДА під час брифінгу.

«Аграрії Рівненщини цьогоріч провели сівбу сільськогосподарських культур на усіх прогнозованих площах. Так, всього ранніх зернових та зернобобових культур засіяно 178 тисяч гектарів. Мова йде про пшеницю, ячмінь, жито, тритикале, овес, горох. Площа до збирання ранніх зернових та зернобобових культур становить 57 тисяч га. Окрім того, в період жнив будуть збирати ріпак на площі 29 тисяч га. Відтак, жнива розпочнуться в кінці липня», - розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Також директорка департаменту агропромислового розвитку додала, що в області є всі технічні засоби аби провести збір врожаю, адже вже підготовлено понад 3 тисячі комбайнів.

Надія Переходького зазначила, що очікуваний цьогорічний збір ранніх зернових культур повністю забезпечить внутрішні потреби Рівненщини. А це - продовольчі цілі та кормова база для тваринництва.

В свою чергу провідний інспектор відділу пожежної безпеки, управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Рівненській області Віталій Гриб зауважив, що збереження врожаю від вогню під час проведення зернозбиральних робіт є одним важливіших завдань. Саме тому в області проводяться ряд заходів, які завадять розповсюдженню вогню. Мова йде про обкоси меж, справність техніки, чергування на полях та оперативне інформування ДСНС.

Читайте також