На рівні з Кличком: яке місце посідає Хомко у рейтингу мерів міст

Восени в Україні мають відбутися місцеві вибори. Традиційно більшість чинних мерів спробує балотуватися знову, тому виборцям варто знати, наскільки добре нинішні міські голови справляються зі своїми передвиборчими обіцянками зараз, коли термін їх каденції вже добігає кінця, пише «Слово і діло».

У більшості мерів є обіцянки відремонтувати певні вулиці, школи, дитячі садочки чи побудувати певні об’єкти інфраструктури. Як правило, такі обіцянки так чи інакше виконувалися протягом каденції, тому й відсоток реалізованого очільниками міст вищий, ніж, скажімо, у нардепів або членів уряду. Після завершення каденції в мерів частіше залишаються в процесі виконання масштабні обіцянки.

Отож, у цьому рейтингу міський голова Рівного посідає 8-ме місце із 55% виконаних передвиборчих обіцянок, а це - на рівні з мером Києва Віталієм Кличком, у якого такий же відсоток. Щоправда, якщо останній дав 22 обіцянки, з яких виконав 12, то Володимир Хомко виконав 6 з усього лише 11 озвучених офіційно.

Найкращим серед мерів України у цьому рейтингу є міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, який виконав 10 з 12 обіцянок, що становить аж 83%. Останні ж місця тут посідають мери Харкова (Геннадій Кернес), Запоріжжя (Володимир Буряк) та Ужгорода (Богдан Андріїв), які взагалі не мали передвиборчих програм, а раз нема обіцянок - нема і рівня їх виконання. А от з тих, хто своїм виборцям щось та й обіцяв, останнє місце належить міський голова Львова Андрій Садовий, який найгірше впорався з їх виконанням. Щоправда, саме він дав і найбільше обіцянок з-поміж інших мерів - аж 66, з яких виконав усього 10, а це лише 15%.

Читайте також