На Рокитнівщині перевірили впровадження нової української школи (ФОТО)

https://www.rvosvita.org.ua

17 квітня із робочим візитом начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський побував на Рокитнівщині. Спільно з головою райдержадміністрації Миколою Кушніром відвідали заклади освіти району, поспілкувалися з директорами освітніх закладів та вчителями. Повідомляє сайт Освіта Рівненщини. 

Обговорили Закон «Про освіту», зокрема Нову українську школу, інклюзію, автономію керівників, державне фінансування та фінансову самостійність закладів.

«Системні зміни, які відбуваються сьогодні в галузі освіти – найзначиміші за весь період незалежності України. Хоча, я не заперечую той факт, що певні реформи впроваджувались, але було одне велике протиріччя таким нововведенням – відсутність фінансової підтримки. Після прийняття нового Закону, НУШ прийшла у кожен куточок країни, у кожен віддалений пункт разом із фінансуванням. Скептики посміхалися і говорили, що на цьому і завершено. Переконаний, що на цьому реформа не зупиняється. На наступний навчальний 2019-2020 рік знову виділені кошти, які вже скеровані на місця. Школи отримують знову нове обладнання та меблі», – розповів обласний очільник освіти.

Окремо обговорили тему інклюзивної освіти.

«Важливо, щоб діти з особливими освітніми потребами отримували якісну освіту, були соціалізованими і виховувалися у родині. Саме тому, по всій країні почали створювати інклюзивно-ресурсні центри. В нашій області працює вже 22 такі установи. Хто вчасно та якісно спрацює, той автоматично здає тест на цивілізаційність. Особливі діти, це той контингент, який сьогодні повністю залежить від правильних рішень, від рішень, які ми повинні прийняти сьогодні, зазначив Григорій Таргонський та додав, що на створення ІРЦ також передбачена державна субвенція, яка становить 200 тисяч гривень».

Микола Кушнір підтвердив слова профільного начальника:

«У Рокитнівському районі один ІРЦ вже відкрито, але на цьому не зупиняємося. У 17 із 35 школах дітки з особливими освітніми потребами здобувають освіту».

Вислухавши пропозиції, потреби та побажання освітян, керівники оглянули класи Нової української школи трьох навчальних закладів. І коли спитали вчителів НУШ про нову філософію початкової школи, то всі дали позитивний відгук, додаючи, що малеча хоче ходити до школи і хоче навчатися.

Читайте також