На що витратять майже 7 млн грн від перевиконання бюджету Костопільської громади

Майже на 7 мільйнів гривень перевиконано цьогоріч бюджет Костопільсьокї громади. 

Про це повідомляють у спільноті Костопільщина 21 століття

Як зазначається, найбільша сума перевиконання – за рахунок податку з доходів військовослужбовців, який з 1 жовтня надходитиме уже не у місцевий, а у державний бюджет. Утім, перевиконання є й за іншими статтями доходів бюджету громади.

Найбільші суми від перевиконання на позачерговій сесії 22 вересня розподілили управлінню інфраструктури – 4,5 мільйона гривень. 500 тисяч з цих коштів підуть на завершення капремонту вулиці Франка в Костополі, ще 800 тисяч – на завершення ремонту вулиці Бандери; 1,5 мільйона «докинули» на завершення капремонту ділянки вул.Степанської. 200 тисяч піде на капремонт частини вулиці Варшавської у селі Підлужне громади. Додатково 600 тис. грн одержить водоканал на заходи з підвищення надійності водопровідної мережі.

Півтора мільйона гривень виділено на капітальний ремонт лівого берега Замчиська від пішохідного мосту біля спортшколи до автомобільного мосту на вул.Сарненській. За ініціативою родин загиблих воїнів на цій ділянці облаштують Алею слави Героїв. Усі заходи буде виконано і завершено вже до кінця цього року.

Крім того, один мільйон гривень від перевиконання бюджету виділено на зарплату непедагогічних працівників шкіл громади, ще один мільйон піде на завершення облаштування вбиралень у школі в Малому Стидні. У сільських школах встановлять «тривожні кнопки», а у міських – системи відеонагляду. На ці заходи також додали коштів.

Водночас медичній галузі фінансування з бюджету громади урізали. Зокрема, мільйон гривень зняли з програми фінансової підтримки Костопільської лікарні (кошти призначалися на оплату енергоносіїв), 300 тисяч – зі стоматполіклініки, 500 тисяч – з центру первинної медичної допомоги. Ще один мільйон гривень зняли з програми додаткових медичних гарантій мешканцям громади.

На майже 900 тисяч зменшили цьогорічні видатки на програму економічного та соціального розвитку Костопільської громади.