На шкільне обладнання та комп`ютери на Рівненщині виділили майже 1,5 млн грн

http://oblrada.rv.ua

Напередодні голова обласної ради здійснив робочу поїздку Костопільським районом. Олександр Данильчук відвідав кілька шкіл та провів особистий прийом громадян.

Олександр Данильчук та депутат обласної ради Руслан Потапчук побували у Пісківському ліцеї імені Героїв-земляків. На зустрічі з директором та колективом школи, керівники дізналися про потреби закладу. Хоча школа і нова, адже відкрили її наприкінці 2017 року, та все ж невирішеним залишається питання щодо підтоплення шкільного стадіону. Тим паче, що у перспективі тут хочуть облаштувати штучне покриття. Крім того, у закладі мріють встановити на шкільному подвір’ї пам’ятник героям-землякам. Троє жителів села Піски загинули на Сході України. Голова обласної ради пообіцяв тримати ці питання на особистому контролі та посприяти в їх вирішенні.

Побував Олександр Данильчук ще у двох школах, які віддалені від райцентру. З історією Золотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександр Данильчук добре знайомий. Адже ще 1999 року, коли був народним депутатом, чимало допоміг, аби в Золотині розпочали будувати новий навчальний заклад.

«Вже 20 років минуло, а школа стала ще кращою! Видно, що тут є добрі господарі, які дбають про свою школу. Тут чисто, тепло і затишно», - зауважив Олександр Данильчук.

 

Голова обласної ради разом з депутатом Русланом Потапчуком та головою Костопілської РДА Олександром Середою оглянули класи, в яких навчаються першокласники за програмою НУШ, а також дошкільнята. На думку голови ради, правильно, що дошкільнята навчаються в одному приміщенні зі школярами, адже їм легше буде адаптуватися до шкільного життя.

Жалинська ЗОШ І-ІІ ступенів стала третьою на маршруті. Тут з приємністю дізналися, що учень школи став переможцем обласної олімпіади з географії та готується до всеукраїнських змагань. Як розповів директор закладу Микола Крока, їхні вихованці не вперше завойовують високі результати, чим захищають не лише честь своєї школи, а й району. Олександр Данильчук побажав, щоб колекція перемог Жалинської ЗОШ цього року поповнилася і високою нагородою на всеукраїнській олімпіаді.

Як розповів голова Костопілської РДА Олександр Середа, покращити умови навчання школи району цьогоріч зможуть за рахунок субвенції з районного бюджету. А це 1,4 млн.грн. на закупівлю комп’ютерної техніки та іншого навчального обладнання. Тож чекають від директорів шкіл відповідних пропозицій.

Проінспектувавши школи району, Олександр Данильчук у Костополі провів особистий прийом. На зустріч з головою записалися 80 жителів Костопільщини. Більшість звернень стосувалися фінансової підтримки на лікування, дехто просив допомогти пройти медичне обстеження в обласних комунальних закладах. Були питання і щодо допомоги з працевлаштуванням.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також