На утилізацію отрутохімікатів у Рівному планують виділити 410 тисяч гривень

Фото - Рівне Вечірнє

На пленарне засідання сесії Рівненської міської ради планують винести питання про виділення коштів із резервного фонду для утилізації непридатних пестицидів та агрохімікатів (отрутохімікати) у мікрорайонні «Тинне». Відповідно до документу, кошти в сумі 410 тисяч гривень використають на утилізацію контейнерів з отрутохімікатами, які спричиняють небезпеку для життя і здоров’я громадян. Це рішення повинні це підтримати депутати ради.

Нагадаємо, фахівці Рівненського обласного лабораторного центру досліджували, чи дійсно відбувається витік з 7 бетонно-полімерних контейнерів з непридатними до використання хімічними засобами захисту рослин, що розміщені на території ТДВ «Плодорозсадник» у ґрунт, чи виявляються залишкові кількості пестицидів на приватних присадибних ділянках Тинного,  найближчих до місця зберігання відходів. 

За результатами їх досліджень, хлорорганічних, фосфорорганічних пестицидів, синтетичних піретроїдів,  препаратів групи 2,4 – Д  у ґрунті не виявлено як поблизу контейнерів, так і в  житловій забудові.

Читайте також