На відстані, у масках і рукавицях: у Гощі депутати зібрались на сесію

Карантин вніс свої корективи, тому депутати Гощанської селищної ради цього разу зібралися на відкритій території, в масках, рукавицях та з дотриманням необхідної відстані один від одного. До слова, з 22 депутатів було 19. АМУ надала пропозиції законодавчих змін щодо дистанційного проведення засідань місцевих рад (читати більше) та розробила Методичні рекомендації з організації роботи колегіальних органів  місцевого самоврядування щодо проведення дистанційних засідань.

Питання розподілу коштів завжди було «гарячим» та першочерговим. Не винятком стала і ця сесія. До селищного бюджету було внесено зміни. Окрім розподілу коштів на вирішення поточних проблем селища, сесією було передбачено 70 тис. грн на забезпечення матеріального резерву (закупівля палаток, розкладушок, стільців, столів, спецодягу, респіраторів для блокпостів) та 70 тис. грн на «Програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та захисту населення і територій у разі їх виникнення на 2018-2020 роки». Додатково 100 тис. грн. було вирішено спрямувати на субвенцію Гощанській ЦРЛ для придбання ШВЛ.

Також, окрім надання матеріальної допомоги мешканцям селища, було звільнено від орендної плати на період карантину суб’єктів підприємницької діяльності.

Повідомляє Гощанська селищна рада

Читайте також