На вокзалі у Рівному затримали людей, що мали при cобі гранати (ФОТО)

У рівнян виявили вибухові предмети. Повідомляє Патрульна поліція Рівненської області.

Під час пішого патрулювання на території залізничного вокзалу екіпаж помітив підозрілих осіб з ознаками наркотичного сп'яніння. Патрульні вирішили поспілкуватись з громадянами. Останні помітно нервували і як, виявилось пізніше, не дарма. Під час поверхневої перевірки у 26-ти та 25-ти річних рівнян виявили предмети ззовні, схожі на холодну зброю, предмет, ззовні схожий на гранату РГД- 5 та предмет, ззовні схожий на запал до неї. До даних осіб застосували кайданки, на місце події викликали слідчо-оперативну групу та вибухотехніків. Місце події огородили та евакуювали людей з приміщення залізничного вокзалу.

За результатами огляду працівники вибухотехнічного відділу ГУНП в Рівненській області встановили, що у сумці знаходилася бойова граната РГД-5, запал та два ножі.

За фактом незаконного зберігання зброї та боєприпасів відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють походження вибухового предмету.

Одного з чоловіків - 24-річного рівнянина, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Слідчі Рівненського відділу поліції повідомили рівнянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України та підготували клопотання до суду про обрання йому міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Відповідно до санкції статті чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від трьох до семи років. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють усі обставини події, зокрема походження вибухонебезпечних предметів.

 

Читайте також