Начальника ДАБІ Рівненщини Ігоря Мічуду "взяли" на хабарі у 400 тисяч грн (ФОТО)

Вчора, у суботу, 25 травня, у Рівному на хабарі у сумі 400 тисяч гривень затримали начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції Рівненської області Ігоря Мічуду. Слідчі ГУ Нацполіції Рівненщини спільно з Управлінням захисту економіки під керівництвом військової прокуратури Західного регіону задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Хабар у розмірі 400 тисяч гривень чиновник через посередника вимагав від одного з приватних підприємців Рівного, який працює у будівельній галузі, за те, що не створюватиме штучних перешкод під час будівництва та не проводитиме зайвих перевірок. Вказана сума була перерахована на рахунок підконтрольної Мічуді фірми.

До слова, під час затримання Ігор Мічуда погрожував правоохоронцям насильством та чинив опір. Йому вже повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. За місцем його проживання нині проводяться обшуки та розслідування.

Найімовірніше, вже у понеділок чиновнику оберуть міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, що масові звинувачення у хабарництві на адресу Ігоря Мічуди отримали розголос після скликаного будівельниками та забудовниками мітингу біля стін Рівненської ОДА, що пройшов у лютому цього року, де вимагали звільнення чиновника з посади через постійні побори.

Першим, хто публічно виступив і розповів про схеми поборів Ігоря Мічуди, був рівненський бізнесмен, власник ЖК "На Щасливому" Роман Курис, у якого Ігор Мічуда свого часу також вимагав кошти у сумі 70 тисяч доларів США за те, аби прийняти будинок в експлуатацію. Відтак, після більш, як двох місяців конфлікту чиновника з забудовниками його нарешті вдалося затримати на хабарі.

Читайте також