"Надприроднє чудо": у храмі на Львівщині замироточила ікона Пресвятої Богородиці

На Львівщині у селі Ременів у 115-літньому храмі замироточила ікона Пресвятої Богородиці "Всецариця". Про це повідомляє видання  Dailylviv.com.

Настоятель храму Собору Пресвятої Богородиці протоієрей Михайло Пасірський розповідає, що ікона мироточить вже впродовж майже півтора місяця, але останнім часом миро ллється, зокрема з очей Богородиці. Ніби сльози.

"Мироточивість як чудесне явище відоме Святій Церкві ще з перших років християнства, а численні факти мироточивості мощей святих та ікон були підтверджені впродовж всієї історії церкви. Достеменно науковці й досі не можуть пояснити диво мироточення, так само, як і час, місце чи, власне, ікону, яка демонструє це надприроднє чудо. Але дослідники, історики та священники сходяться на думці, що таке явище виникає не просто так, а на певну пересторогу.

З історії знаємо багато прикладів мироточення ікон, зокрема, напередодні важливих подій, змін, перемін. Більшість з мироточивих ікон – то образи Божої Матері, нашої Небесної Заступниці, Непереможної Воєводи, яка захищає людей у найскрутніші моменти життя. Так і нині, вважає протоієрей Михайло Пасірський, мироточивість ікони Пресвятої Богородиці на Львівщині – це добрий знак.

Маємо чекати позитивних змін. Бо коли ікона кровоточить, то передвіщає біду, а мироточить – значить, на добро і підтримку. З нами Бог і Матір Божа, а значить – перемога буде за нами", – переконаний отець Михайло.

Читайте також