Намерзає лід на задній стінці холодильника: як цього позбутися

Нерідко в холодильнику на задній стінці може з’являтися лід. Така ситуація виникає, коли порушується теплоізоляція холодильника. Через це в ньому не підтримується оптимальна температура, тому компресор починає працювати на максимальній потужності. У такий спосіб він компенсує різницю температур і задня стінка не встигає розморожувати. Звідси власне і з’являється лід.

Іноді лід може з’явитися через випарник, що вмонтований у задню панель та охолоджує поверхню. Також притягується водяна пара з повітря. Її конденсат утворює лід на задній стінці холодильника.

Щоб усунути конденсат, поставте в холодильник тарілку з рисом, содою, сіллю, цукром або хлібом. Ці продукти вбиратимуть надлишок вологи й усуватимуть неприємні запахи.

Також можна покласти в холодильник газету або паперові рушники. Папір вбирає вологу та рятує холодильник від появи конденсату. Час від часу міняйте папір. Проти неприємних запахів допоможе тарілка з кавовими зернами.

Усунути лід із задньої стінки холодильника можна за допомогою рушника або ганчірки. Змочіть їх у гарячій воді й обережно помийте стінки холодильника. Висока температура допоможе розтопити лід.

Якщо на задній стінці систематично утворюється лід, а двигун працює майже постійно, знижуючи температуру всередині, зверніться до фахівця. Він допоможе прочистити систему.