Загрожує довічне ув`язнення: у поліції розповіли подробиці нападу на 24-річну дівчину у Рівному

Близько опівночі вчора, 2 жовтня, до поліції надійшло повідомлення від рівнянки про те, що на її подругу напали. Виявилося, що у момент нападу дівчина спілкувалася зі своєю подругою по телефону, а потім почула крики про допомогу. Дівчина не розгубилася та зателефонувала до поліції, вказавши місцезнаходження потерпілої.

"Прибувши на місце події було встановлено, що дійсно був факт нападу на молоду жінку, яка рухалася вулицею Соборна, ззаду неї підійшов підозрюваний, почав душити її за шию, при цьому сказав слова, які були пов’язані з тим, що він мав намір її вбити. Після того скоїв спробу її зґвалування. Однак патрульна машина, яка прибула на місце події, була фактом того, що він почав з місця події втікати", - розповів начальник слідчого управління ГУ НП у Рівненській області Олександр Панасюк.

Затримати одразу нападника не вдалося.

Відомо, що 24-річна потерпіла впізнала того, хто напав на неї. Ним виявився 26-річний сусід дівчини. Як зазначили в поліції, на місці події було виявлено сліди, які підтверджують його причетність до злочину.

Як повідомляють у «PitBull Рівне», нападника уночі розшукувати поліція, активісти, таксисти та усі небайдужі громадяни. Сьогодні зранку стало відомо, що чоловіка затримали. Нині йому оголошено про підозру в замаху на умисне вбивство, поєднаного зі зґвалтуванням. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення. 

Читайте також: Душив і спробував зґвалтувати: у Рівному раніше судимий чоловік мало не лишив життя молоду дівчину

До слова, чоловік раніше судимий за те, що 2 жовтня 2009 року зґвалтував та вбив 12-річну дівчинку, яка теж була його сусідкою. Про це повідомляє «PitBull Рівне». Будучи на той час неповнолітнім, хлопця було засуджено до 14 років позбавлення волі. Згодом апеляційний суд скоротив термін відбування покарання до 13 років, проте за «Законом Савченко» чоловік «відсидів» 10 років.

Цікавим є той факт, що свій другий злочин нападник скоїв рівно за 10 років після першого – 2 жовтня 2019 року.

Читайте також