Нацпарк на Рівненщині збільшиться на понад 3,6 тис га

Нобельський нацпарк на Рівненщині збільшиться на понад 3,6 гектарів. 

Про це повідомляють у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів. 

Так, сьогодні Кабмін прийняв рішення щодо зміни цільового призначення земельних ділянок, розташованих на території Вараського району Рівненської області. Із категорії земель лісогосподарського призначення вони перейдуть до земель природно-заповідного фонду. Також дані земельні ділянки нададуть у постійне користування Нобельському нацпарку.

«Завдяки збільшенню території Нобельського нацпарку вдастся зберегти унікальну природу Західного Полісся. Ми захистимо його біорізноманіття, зможемо переорієнтувати території на невиснажливе природокористування та розвивати туристичний і рекреаційний потенціал регіону», — зазначила міністерка захисту довкілля і природних ресурсів України Світлана Гринчук

Зауважимо, що схвалене Урядом рішення створить правові передумови для надання Рівненською ОВА Нобельському нацпарку земельних ділянок для збереження та використання цінних природних територій, а також отримання статусу законного землекористувача для більш ефективного виконання поставлених державою природоохоронних завдань.