Найменша кількість олімпійських ліцензій в історії: у Рівненській ОДА пояснили, чому так

Кілька днів тому Національний олімпійський комітет України оприлюднив заявку спортсменів, які візьмуть участь в Олімпійських іграх у Токіо. Нашу державу на головних змаганнях чотириріччя представлять 158 спортсменів-олімпійців. Рівненська область делегувала двох спортсменів - плавця Михайла Романчука та стрільця Олега Омельчука.

До слова, цьогоріч Україна здобула найменшу кількість ліцензій на літню Олімпіаду за період незалежності. Це стосується і Рівненщини.

Перший заступник голови Рівненської ОДА пояснив такий стан справ у вітчизняному спорті поганим рівним матеріально-технічного забезпечення, а також карантинними обмеженнями, які завадили спортсменам якісно підготуватися.

- У Рівному триває реконструкція стадіону "Авангард", на якій не тільки проводяться матчі, але й тренуються наші легкоатлети. В області немає 50-метрового басейну, наявні канали для веслування у Дубні та Березному потребують очищення для їх якісного функціонування. Через дискваліфікацію рівненська легкоатлетка Наталія Прищепа не готувалася до Олімпіади. Стрілкині Оксані Ковальчук з Рівного не вистачило кілька балів для отримання ліцензії, - зазначив чиновник.

Нагадаємо, літні Олімпійскі ігри в Токіо триватимуть з 23 липня до 8 серпня.

Читайте також