Назвали громади-аутсайдери з вакцинації на Рівненщині

Сьогодні під час брифінгу перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін назвав громади лідери та аутсайдери за темпами вакцинації. За його слова, критична ситуація у селі Пісків на Костопільщині.

Незадовільні темпи вакцинації відмічають у Корецькій, Костопільській, Бугринській, Рокитнівській, Старосільській, Зарічненській, Мирогощанській і Привільненській громадах.

Лідерами з вакцинації в області нині є Рівненська, Бабинська, Дубровицька, Клесівська, Варська, Зарічненська, Дубенська та Підлозцівська громади.

У Рівному вже провакциновано 56 тисяч осіб, у районі – понад 40 тисяч, у Вараському – понад 13 тисяч вакцинованих. Найгірша ситуація, за словами Сергій Подоліна, у Сарненському районі.

«Справа у тому, що керівники територіальних громад мають пункти щеплень, яких сьогодні більше ста на території області, які забезпечені вакциною, бригади навчені, але робота не контролюється у деяких громадах і люди на місцях, громадяни, не знають, як це зробити. Це нонсенс, але ми ці речі виявляємо», - сказав Сергій Подолін.

Читайте також