Не діагностичним єдиним: які медзаклади Рівненщини боргують зарплати працівникам

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

З понеділка, 12-го липня, головного лікарня Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука Романа Шустика планують відсторонити від виконання покладених обов’язків.

Причиною цього в облраді (власнику закладу) назвали утворення заборгованості з виплати працівникам зарплат. Відомо, що наразі вона становить близько 2 млн гривень. Фінансуються медичні заклади віднедавна – з НСЗУ.

«Наші працівники отримали аванс за червень, а зараз триває виплата заробітної плати за підсумками червня. Тижнева затримка відповідно до закону ще навіть не є офіційно зареєстрованою. Її плануємо погасити вже в найближчі дні», - зазначив Роман Шустик.

Сьогодні під час брифінгу перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін розповів, що в області є й інші заклади, які боргують зарплати своїм працівникам.

«Дійсно у нас сьогодні є боржники, які боргують своїм працівникам заробітну плату. Найбільший боржник у нас сьогодні це комунальне підприємство обласна психічна лікарня. Це великі кошти. За листопад-грудень минулого року – 3 млн і на травень-червень цього року теж 3 млн», - сказав Сергій Подолін.

Раніше ми писали: Роман Шустик прокоментував своє відсторонення від посади керівника діагностичного в Рівному

Читайте також