Не книгами єдиними: бібліотеки Рівненщини проводитимуть пізнавальні заходи

Бібліотеки громад Рівненщини популяризуватимуть реформу децентралізації.

У процесі реформи децентралізації, створення ОТГ та проведенні галузевих реформ – бібліотеки Рівненщини стають потужними інформаційними центрами, які прагнуть донести об’єктивну, неупереджену інформацію про децентралізацію місцевих громад області. Як зробити це найкраще, бібліотекарі обговорили під частренінгу "Робота PR-клубів бібліотек в умовах децентралізації", що проводиться в рамках проекту Пульс, який реалізує Асоціація міст України.

Експертними думками стосовно особливостей реформування громад, та роботи бібліотек в ОТГ з учасниками поділилася регіональний консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Людмила Кушнер.

Особливу увагу ментор програми Тамара Козицька звернула на роль і місце бібліотек в умовах галузевих реформ, а також розповіла як правильно співпрацювати зі ЗМІ. Бібліотекарі громад, нині осучаснюють свою роботу, адже бібліотека стає місточком комунікації для усіх сільських мешканців, і особливо старшого віку. Сьогодні бібліотека громади – це не лише книги, а й безліч цікавих та пізнавальних заходів.

В умовах проведення реформ бібліотекарі самі зацікавлені, аби їх почули, відтак шукають різні шляхи розвитку та функціонування бібліотек у громадах. Власним досвідом поділилася директор бібліотеки Смизької громади.

Під час тренінгу бібліотекарі вирішили створити власний унікальний медіа-ресурс для поширення інформації про переваги та проблеми децентралізації в області, який невдовзі почне працювати з регіональними ЗМІ. Подібні навчання відбуваються у всіх областях України.  

Читайте також