Відомо, хто облаштує платну парковку у центрі Рівного на 37 місць

У Рівному облаштують платну парковку на 37 місць на вулиці Шевченка. Як наголосили у Рівнераді, із бюджету на це не витратять ні копійки.

Сьогодні, 23 жовтня 2024 року, відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсу з визначення оператора паркування транспортних засобів.

Конкурсна комісія визначила переможця – ТОВ «РЕНТБУДСЕРВІС».

Для громади це надзвичайно вигідний проєкт, адже для його реалізації не виділятимуться кошти з місцевого бюджету. Внесок приватного інвестора в облаштування майданчика для паркування становитиме понад 5 мільйонів гривень.

Платна парковка на вул. Шевченка (від вул. Пересопницької до вул. Гетьмана Сагайдачного) налічуватиме 37 місць, 5 з яких для людей з інвалідністю.

Приватний інвестор бере на себе усі забов’язання, що пов’язані з відновленням асфальтного покриття, встановлення дорожніх знаків та облаштування благоустрою. Крім того, переможець конкурсу і в подальшому буде відповідати за утримання цієї території.

Нагадаємо, що це перший пілотний проєкт зі створення паркувального простору в Рівненській міській територіальній громаді, який призведе до збільшення надходження до місцевого бюджету у вигляді сплати паркувального збору, податку на прибуток, утримання із заробітної плати з найманих працівників. А в перспективі створення таких паркувальних просторів сприятиме комфортному паркуванню для мешканців громади.

Читайте також