Не лише купувати, а й продавати: комунальне майно Рівного виставлятимуть на аукціони ProZorro

У Рівненській міській раді сьогодні, 4 травня, обговорювали питання підвищення прозорості та відкритості управління майном комунальної власності через систему "ProZorro. Продажі". Як розповів представник проектного офісу Олексій Мовчан, підключення до системи, яке у Рівному вже відбулося, дозволяє вигідно продавати та здавати в оренду комунальне майно.

"Система працює і дозволяє містам заробляти більше грошей для того, щоб спрямовувати їх на власні цілі: на нові дороги, дитячі садки, школи і багато іншого. Власне це те, що може витягнути Україну з кризи. Ми є продовженням нашого старшого брата "ProZorro. Закупівлі", через їх систему закуповують майно, а через нашу - продають. Ми працюємо за тією ж схемою, але навпаки: на закупівлях все працює на пониження суми, на аукціонах - на підвищення," - зазначає Олексій Мовчан.

До слова, "ProZorro. Продажі" було визнано найкращим антикорупційним стартапом світу. 

Комунальне майно, яке бажає продати міська рада, буде виставлено на аукціон у системі "ProZorro. Продажі". Воно буде продано тому, хто запропонує найвищу ціну.

Відповідні підзаконні акти, що дозволять Рівному використовувати систему, будуть прийняті в червні. Згодом, місто також зможе здавати в оренду комунальне майно.

Читайте також