Не носиш маску - плати: на Рівненщині оштрафували майже 1500 людей, які ігнорували карантин

З 26-го жовтня у Рівненській області діє «червона» епідемічна зона, тож посилено карантинні обмеження і контроль за ними. Рейдовими групами перевірено 2623 суб'єкти господарювання на Рівненщині. За цей час працівники поліції склали 282 протоколи  про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП – порушення правил карантину щодо людей. 

Так, 5 матеріалів склали на водіїв маршрутних транспортних засобів, 19 - на пасажирів маршруток36 - на приватних підприємців, 22 - на працівників підприємств, установ, організацій, 200 - на фізичних осіб. Про це «Рівне Медіа» повідомили у поліції.

Крім того, за ігнорування маскового режиму винесли на громадян 1427 постанов за частиною 2 статті 44-3 КУпАП. Це тягне засобою накладення штрафу в розмірі від 10-ти до 15-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (170-255 гривень). Їх оштрафовані повинні сплатити на місці або впродовж 14-ти днів. 

Не обійшлось із без кримінальних справ. Так, за підроблення і використання офіційних документів проводять досудове розслідування у 5-ти кримінальних провадженнях, відкритих за статтею 358 КК України. Крім того, матеріали двох кримінальних проваджень із обвинувальним актом скеровані на розгляд суду.

Читайте також: У Рівному флористка, на яку склали протокол за порушення карантину, виграла суд.

Читайте також