Не побачив людину, бо засліпило авто: у Рівному водія "БМВ" судили за смертельну ДТП

У Рівному за смертельну ДТП судили уродженця Славути. 

Нагадаємо, автопригода сталася близько 20:15 12 листопада минулого року на вулиці Захисників Маріуполя у Рівному.

24-річний водій автомобіля "БМВ" перевищив допустиму для населеного пункту швидкість на 20 км/год, не вжив заходів для її зменшення і мав технічну можливість уникнути наїзду на чоловіка, який перетинав проїзну частину поза межами пішохідного переходу.

Внаслідок ДТП 41-річний пішохід помер у кареті "швидкої" по дорозі до лікарні. 

У судовому засіданні обвинувачений визнав вину повністю. Пояснив. що йому назустріч їхала машина, яка його засліпила, тому він не побачив людину. Зазначив, що він перевищив швидкість та шкодує про вчинене. А потерпілий перебував в стані алкогольного сп`яніння.

За словами підсудого, він примирився з потерпілим. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо його не карати. Крім того пояснив, що його теперішній заробіток пов`язаний з керуванням транспортним засобом.

Потерпіла на суд не з'явилась. Проте подала заяву в якій зазначила, що не бажає брати участь в судовому засіданні. Матеріальні та моральні збитки обвинуваченим відшкодовані в повному обсязі. Щодо покарання просила суд призначити обвинуваченому покарання не пов`язане з реальним позбавлення волі.

Під час ухвалення рішення судом було враховано те, що обвинувачений за місцем проживання характеризується позитивно. За час попередньої роботи інспектора служби безпеки ТОВ «Еко» в м.Рівне на займаній посаді зарекомендував себе з позитивної сторони. Не судимий, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває.

Таким чином обвинуваченого визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначили покарання у вигляді трьох років ув'язнення з іспитовим строком в один рік. 

Читайте також