Небезпечний штам «Дельта» вже на Рівненщині: виявили перші 11 випадків

В Україні восени очікують збільшення кількості хворих на коронавірус. Мешканців закликають бути особливо обережними, так як є небезпека зараження мутованим штамом коронавірусу «Дельта». Раніше його вже виявили у різних куточках України. За словами головного санітарного лікаря Рівненської області Романа Сафонова, ситуація у нашому краї суттєво не відрізняється від інших регіонів. За його слова, більша частина зразків, які досліджували вчора, мали ознаки мутації, які відповідають цьому штаму.

«Регіональним Центром контролю та профілактики хвороб вчора було молекулярно-генетичними дослідженнями визначено у ряді позитивних зразків три суттєвих мутації так званого "дикого" вірусу або "уханського", які вказують на те, що на території Рівненської області активно циркулює штам "Дельта". Так, з 16-ти позитивних зразків, які були надані статистиці, 11 з них мали ознаки саме мутації, які відповідають характеристиці "Дельта" штаму», - сказав Роман Сафонов.

Він також додав, що ті вакцини, які зараз представлені у пунктах щеплень, є ефективними і проти цього мутованого вірусу.

Читайте також