Невдовзі на Рівненщину чекає суворіший карантин: що заборонять

Уже з понеділка Рівненщина разом зі всією Україною швидше за все перейде у "жовтну" зону епіднебезпеки. Про це повідомив головний санлікар області Роман Сафонов. 

- Останні сім днів і далі демонструється дуже стрімка динаміка щодо погіршення епідситуації. Ми маємо 367 випадків, що складає плюс 60 % в порівнянні, що було сім тому. Тенденція щодо погіршення буде продовжуватися. І однозначно, в найближчі дні Рівненщина, яка наразі тримається серед шести областей, які фактично забезпечують Україні "зелену" зону. увійде за показниками в "жовту", і таким чином найближчим часом і Україна перейде до більш жорстих обмежувальних заходів. Тому насамперед ми маємо посилити темпи вакцинації, - сказав Роман Сафонов. 

Нагадаємо, "жовта" зона передбачає масковий режим, дотримання дистанції у півтора метри, заборону масових заходів за участю більш ніж 1 особа на 4 кв. метри у приміщеннях, де вони проводяться, заборона заповнювати кінотеатри та інші аклади культури на більше половини місць. заборону заповнювати спортзали і фітне-центри більш ніж 1 особа на 10 кв. м. 

 

Читайте також