Невдовзі рівненські мами отримуватимуть "пакунок малюка"

http://oblrada.rv.ua

З 1-го вересня всім породіллям в пологових будинках видаватимуть одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка». Даний пакунок буде вміщати все те, що необхідно для перших місяців життя немовляти, і буде доповненням до грошових виплат при народженні дитини.

Про це йшлося 27 липня на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків під головуванням Юрія Благодиря.

Як зазначив керівник департаменту соціального захисту населення ОДА Олексій Шамак, орієнтовна вартість пакунка - 5 тис. грн.. До нього входитимуть: шапочки, пелюшки, підгузки, присипки, масла, спеціальний матрац, два види ковдр тощо.

Так, в ході засідання члени комісії погодили перерозподіл державної субвенції на придбання «пакунок малюка» у розмірі 28 млн. 790 тис. грн.. Ці кошти дадуть можливість забезпечити своєчасне отримання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги з 1-го вересня 2018 року по січень 2019 року.

Нагадаємо, що дана програма діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018 року №512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». 

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також