Німеччина відмовилась передавати Україні ЗРК Patriot, їх розмістять у Польщі

Міністри оборони Польщі та Німеччини Маріуш Блащак і Крістіне Ламбрехт обговорили розміщення зенітно-ракетних комплексів Patriot на польській території. Це означає відмову від пропозиції передати їх Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Після розмови з представниками Міноборони Німеччини я був розчарований рішенням про відмову в підтримці України. Розміщення Patriot на Заході України підвищило б безпеку поляків та українців. Тому ми продовжуємо підготовку до розміщення пускових установок на території Польщі та підключення їх до нашої системи управління", – написав Маріуш Блащак у Twitter.

Раніше міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт після інциденту у Пшеводуві, коли внаслідок падіння ракети загинули двоє людей, запропонувала допомогу Польщі, зокрема системи Patriot та винищувачі Eurofighter, які охоронятимуть польський повітряний простір.

Після цього лідер польської владної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що для безпеки Польщі було б краще, якби Німеччина запропонувала системи протиповітряної оборони Patriot не їй, а Україні.

 

Читайте також