Нове приміщення для найпроблемнішої школи на Рівненщині почнуть будувати ще цього року

У Рівному відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури Рівненської обласної ради за участю керівництва і депутатів області. Відтак, одним з питань, яке викликало найбільше обговорення серед депутатів, стосувалося будівництва школи в селі Цепцевичі Сарненського району.

А все тому, що школа в Цепцевичах є найпроблемнішою на Рівненщині. Адже в ній навчається 680 учнів, а вмістити школа може лише третину з них, тому діти змушені відвідувати уроки в три зміни.

Обласна рада раніше вже виділила кошти на початок будівництва нового приміщення цього навчального закладу, проте будівельні роботи чомусь досі так і не розпочалися. Тому доповісти про хід будівництва Цепцевицької ЗОШ на комісію запросили директора департаменту архітектури та будівництва ОДА Ярослава Мазярчука, голову Сарненської РДА Ярослава Яковчука та директора ТОВ «Західметал» Олега Жошка, яке, власне, виграло тендер на будівництво школи. Втім, з усім вищеперелічених на комісію з`явився лише Ярослав Мазярчук. Він, зокрема, зазначив, що зведенню фундаменту приміщення нині не сприяють погодні умови, тому планують розпочати з облаштування котельні.

Втім, голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук наголосив, що будівництво нової школи повинно розпочатися ще цього року.

- Таке враження, що початку будівництва цієї школи зумисне перешкоджають. Є необхідні дозволи та кошти на зведення фундаменту, тож будівельні роботи повинні розпочатися цього року, - зазначив Микола Драганчук.

Про те, що не можуть більше чекати, говорили на комісії й батьки дітей, які навчаються в Цепцевицькій школі, та директор закладу, депутат обласної ради Людмила Мариніна.

- Люди навіть згідні допомагати будувати школу. Адже в наступні роки ситуація з наповненістю закладу ще більше ускладнюватиметься. Якщо нині маємо 69 першокласників, то наступного року їх буде 94. У нас і так діти змушені писати в коридорах, а вчителі не мають учительської кімнати - її віддали під клас, - пояснює Людмила Мариніна.

Відтак, в результаті обговорень питання щодо будівництва школи в селі Цепцевичі депутати-члени постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури рекомендували винести на сесійне засідання обласної ради 1 грудня. А також вирішили звернутися від імені комісії до прокуратури й інших контролюючих органів у сфері будівництва, аби перевірили фірму-підрядника.

Читайте також