Ножем по шиї за допитливість: у Дубному пасинок поранив вітчима

Ввечері 26 листопада мешканець Дубна повідомив на лінію «102» про те, що його сусіда ножем у шию поранив пасинок. Він же й прийшов кликати на допомогу. А каменем спотикань, як з’ясувалось, знову стала горілка.

Як повідомляють у Дубенському відділі поліції, у помешканні, де розвивались події, окрім жінки, її співмешканця та сина, завжди є місце спиртному. Тому й «градус емоцій» тут завжди присутній, коли діло доходить до з’ясування стосунків.

Того дня господиня разом із 23-річним сином подалися у гості. Над вечір хлопець повернувся додому, мама ж залишилась ночувати у подруги. Вже з порога до сп’янілого молодого чоловіка із запитаннями «Де мати?» почав нав’язуватись не менш захмелілий 46-річний вітчим. Хлопець кілька разів кинув йому щось типу «Відчепись!» і сів дивитись телевізор. Той не відставав і примостився поруч. Надокучливість родича дратувала, тому пасинок пішов до кухні, взяв ножа та, повернувшись у кімнату, вдарив ним співрозмовника по шиї. Лише побачивши кров, він усвідомив скоєне і побіг кликати на допомогу сусіда.

У постраждалого лікарі діагностували непроникаюче поранення. Йому наклали один шов, і він попрямував додому.

На місці події поліцейські вилучили знаряддя злочину.

Дії зловмисника кваліфіковано як спричинення умисного легкого тілесного ушкодження (ст. 125 КК України). Раніше хлопець уже був судимий: за схожий злочин та за шахрайства.

За санкцією цієї статті найсуворіше покарання – це дворічне обмеження волі. 

Читайте також