Очільник Рівненщини оглянув осередки пожеж у природних екосистемах

Фото - ГУ ДСНС

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час робочої поїздки у Зарічненський район оглянув місця найбільшого загоряння. Серед них – торф’яники поблизу селі Серники, де осередки гасять вже другу добу. Також відвідав врятовану від вогняної стихії територію Нобельського національного природного парку.

«Пожежі у лісах і на торф’яниках в цьому році є загальнонаціональною проблемою. Не оминула ця біда і Рівненщину. Особисто виїхав на місця, де горять торф’яники та оглянув територію у парку. Тут працюють місцеві команди рятувальників та інші відповідні служби. Переконався, що з пожежами оперативно справляються. Зараз загрози критичним об’єктам у районі немає. Проте, це велика шкода для екосистем. Саме тому доручив голові райдержадміністрації тримати питання на особливому контролі та максимально співпрацювати з іншими службами задля повної ліквідації осередків. Крім превентивної роботи, обов’язково застосовувати і каральні механізми», - зазначив Віталій Коваль.

Керівник ГУ ДСНС в Рівненській області Сергій Крук доповів, що до гасіння пожеж залучені усі наявні сили та засоби. Ліквідовують загорання близько 30 осіб. Серед них – працівники ГУ ДСНС у Рівненській області, лісівники, представники управління водного господарства. Допомагає й місцеве населення. Гасять пожежі за допомогою автоцистерн, мотопомп та тракторів.

Про це інформує ГУ ДСНС у Рівненській області.

Читайте також