Очільник Рівного прокоментував можливість заборони проїзду легковиків Соборною

Рівнянин Сергій Клименко на сайті міської ради зареєстрував електронну петицію з пропозицією заборонити проїзд легкових авто центральною частиною міста з 7 ранку до 22:00. У тексті звернення чоловік мотивує це тим, що в центральній частині міста регулярно утворюються затори через надлишок транспорту.

Менше ніж за тиждень петицію підтримали 87 осіб з 300 необхідних для розгляду міським головою. Сам очільник міста заявив, що далеко не всі підтримають таку ініціативу, а спроби розвантажити Соборну таким чином вже практикувалися – однак заторів менше не стало.

Ця історія тягнеться давно – вже неодноразово відкривали і закривали. Якби я взяв і закрив, то я вас запевняю, за тиждень буде друга петиція – з проханням відкрити дорогу. Я робив дослідження: місто розділяється приблизно порівну – одні за закриття, інші за відкриття. Але задовольнити ці дві частини неможливо. Я дивився інтерв’ю поліцейського, щоб зробити проїзд по Здолбунівській – хай спочатку наведуть порядок навколо нашого базару. Здолбунівська незручна для проїзду.

Можна будувати естакаду – була така ідея, побудувати над переїздом, але куди ми її виведемо. Давали доручення проектантам: її можна вивести на вулицю Дорошенка, але тоді не виїдете на Соборну з неї. Якщо вивести до танка на Пивзаводі, то там буде повний колапс. Будь-які рішення готовий розглядати, але ті що можна виконати, а не фантазії, - заявив міський голова.

До слова, збір підписів на сайті Рівнеради триватиме до 13 березня.

Читайте також