Один із райцентрів Рівненщини побільшав на 200 гектарів

На зустрічі з громадою селища, що відбулася 18 січня, було презентовано проект нового генерального плану Володимирця.

Генеральний план є документом, що визначає спосіб використання території населеного пункту. Він є основою для розробки іншої містобудівної та землевпорядної документації.

Фото - Фейсбук-сторінка Володимирецької селищної ради

На зустрічі було підсумовано результат проведених протягом грудня-січня громадських слухань щодо цього питання. У період слухань до селищної ради надійшло декілька, аналогічних за своїм змістом, пропозицій щодо розробленого проекту генерального плану. Подані пропозиції стосувалися розширення меж селища приблизно на 100 га у східному напрямі (т.зв. урочище "Марцинова гора").

Проект нового генплану передбачає значне розширення в найближчій перспективі меж селища у північному напрямі (за "Бурками") теж орієнтовно на 100 га, та в інших напрямах (позначені на карті червоною штрих-пунктирною лінією). До меж селища буде включено територію колишнього літнього табору (т.зв. "БАМ"), що знаходився у напрямі с. Антонівка.

Фото - Фейсбук-сторінка Володимирецької селищної ради

Запроектовані земельні ділянки для будівництва нових дитячих садочків та шкіл, інших об`єктів інфрастуктури селища, та ділянка для будівництва у Володимирці сонячної електростанції.

Подальшими кроками, які необхідно зробити перш ніж можна буде повноцінно користуватися генпланом та розпоряджатися землями селища, є розробка та погодження історико-архітектурного опорного плану селища, так як Володимирець внесено до Списку історичних населених пунктів України, розробка плану зонування селища, зміна його меж та винесення меж населеного пункту в натуру.

Весь описаний процес триватиме декілька місяців (можливо, й до завершення цього року), і потребує ще декількох сотень тисяч коштів селищного бюджету.

Як наслідок, площа Володимирця збільшиться більше як на 200 га, а це - нові можливості для його розвитку та ефективного використання і забудови території селища. 

Читайте також