Одна з громад Рівненщини отримала шкільний автобус від польських партнерів

Автопарк освітян Радивилівської громади поповнився ще одним шкільним автобусом.

Інформують у Радивилівській громаді.

Автобус презентовано польською громадою міста Грудзьондз як благодійну допомогу українській стороні.

"Відбулося урочисте вручення автобуса опорному закладу громади – Радивилівському ліцею № 2 ім. П. Г. Стрижака, де навчаються близько 800 здобувачів освіти. Це чудовий передріздвяний подарунок нашому освітньому закладу, адже третина ліцеїстів потребують щоденного підвезення на навчання. Здебільшого це школярі, які проживають у селах Бугаївка, Опарипси та Балки Бугаївського старостинського округу", - зазначила у своєму вітальному зверненні директорка Радивилівського ліцею № 2 ім. П. Г. Стрижака Тетяна Качан.

Автобус для перевезення учнів розрахований на 31 місце, обладнаний відеокамерою задля безпеки та пандусом для перевезення учнів з інвалідністю.

Радивилівський міський голова Микола Карапетян подякував усім причетним за співпрацю. За надану гуманітарну допомогу для жителів громади відзначив Подяками Радивилівської міської ради волонтера, віцепрезидента Товариства «Академія Опаленська», представника ЮНЕСКО в Україні Вінсента Мацієвського, який доставив автобус із Польщі, а також Павла Манішевського, представника компанії МZK в місті Грудзьондз. Від Дубенського відділення Фонду ЮНЕСКО здобувачів освіти опорного освітнього закладу громади привітав із вагомою подією Леонід Дудко.

"Дітям громади забезпечено можливість комфортно доїжджати на навчання й добре вчитися, адже Україна тепер особливо потребує освічених людей", - зазначив він.

Ключі від автобуса директорці Радивилівського ліцею № 2 передала Каміла Котвінська, очільниця Вербської тергромади, зазначивши:

"Фонд неодноразово сприяв поповненню освітянського автопарку регіону, зокрема і шкільними автобусами для Вербської громади. Крім того, із волонтерами Фонду налагоджена співпраця в плані забезпечення автотранспортом військовослужбовців ЗСУ".

Традиційно ліцеїстам організували тест-драйв у салоні нового шкільного автобуса, який курсуватиме за визначеним графіком і значно покращить умови підвезення дітей до освітнього закладу.

Читайте також