Одна з громад Рівненщини вже готова до змін в системі освіти (ФОТО)

Мирогощанська громада до впровадження нової системи освіти готова

У Мирогощанській громаді особливу увагу приділяють розвитку освіти та позашкілля. У центральній садибі працює опорна школа 1-3 ст. у ній навчається 362 учні, з яких 13 у філії села Мокре, 32 – філії села Липа. У середню і старшу школу діток возить новий шкільний автобус, який придбали минулоріч за умови співфінансування. Тобто громада з власних коштів виділила 400 тис. грн, остаточну суму дофінансовувала держава. Вдалося також віднайти кошти на ремонт даху школи, а це 1 млн 700 тис. грн.

У 1 класі навчається  2 дітей з особливими освітніми потребами. Поруч з ними завжди працює помічник вчителя. Однокласники вже звикли до особливих діток, завжди їм у всьому допомагають. Вчителі переконані, такий досвід позитивно впливає на усіх дітей. Адже вони вчаться взаємодіяти, допомагати, та товаришувати. 

У школі є й інший експериментальний клас «Розумники». За цією програмою вчаться учні 3 класу. Для цього курсу придбали сучасне обладнання – інтерактивну дошку, комп’ютер, проектор. 

У школі максимально  працюють над темою  «Запровадження сучасних освітніх технологій як засіб творчого розвитку вчителя і учня». Усі такі починання та прагнення до розвитку громада усіляко підтримує та заохочує. Завдяки участі у різноманітних грантових проектах у школі вдалося замінити вікна на енергозберігаючі, встановили нові двері у класних кімнатах, облаштували два кабінети інформатики з комп’ютерами мультимедійними дошками та проекторами. Кабінети фізики, хімії, біології та географії оснащені сучасним навчально-методичним  обладнанням, завдяки перемозі школи у пілотному проекті «Пілот 24». 

Особлива гордість навчального закладу -  шкільний музей історії села Мирогоща. Тут представлені різні експозиції, а діти опановують майстерність гіда-екскурсовода, краєзнавця. 

Вивчати іноземні мови школярам допомагає волонтер Корпусу Миру. Водночас у школі діє двомовний євроклуб «Євростар».

Голова громади Світлана Соборук переконана – завдяки активності педагогічного колективу, та їх новаторським ідеям вже з 1 вересня школа без проблем увійде у новий формат навчання дітей.  Адже вчителі готові і самі  постійно вчитися та розвиватися.

Прес-тур до Мирогощанської ОТГ організовано в рамках роботи Проекту ПУЛЬС (USAID)  Рівненським РВ АМУ

Читайте також