Окупанти викрали директора Запорізької АЕС

Російські військові викрали генерального директора Запорізької АЕС Ігря Мурашова. Наразі місце його перебування невідоме. 

Про це заявив директор "Енергоатому" Петро Котін. 

- У п'ятницю, 30 вересня 2022 року, близько 16:00 генеральний директор Запорізької АЕС Ігор Мурашов був затриманий рашистським патрулем дорогою від станції до Енергодару. Автівку зупинили, його самого силоміць затримали та із зав‘язаними очима відвезли в невідомому напрямку, - йдеться у заяві. 

Наразі інформації щодо місця перебування Ігоря Мурашова та його долі немає. 

Котін зазначає, що генеральний директор ЗАЕС несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції.

Президент "Енергоатому" вимагає від окупантів припинити акти ядерного тероризму стосовн керівництва та персналу ЗАЕС, негайн звільнити керівника станції ат повернути його д виконання службових обов'язків. 

Окремо Котін звернувся до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника ВАО АЕС Тома Мітчелла із закликом задіяти всі можливі заходи для термінового звільнення Ігоря Мурашова із полону російських окупантів. 

 

Читайте також